3 октомври 2023 г.

"Мафията" после

Но как българският спекулативен характер днес се храни от "Москва", нежели като че ли обратното: защото характерът на човек се дава не по природа - т.е. че родните ни спекуланти, видиш ли, се продават изначално на Западната пропаганда, - но иде по съобщение?  

Ами посредством Византия Коринтският, 338 г.пр.Хр., съюз срещу разпадналия се същата година Латински съюз влияе непосредствено върху Дунавска България, пък после, та до ден днешен, - посредством "Москва". 

Как започва "историята"? Предложението да се изгради "за светлия подвиг... в който се сля кръвта на освободителите с кръвта на освободените" храмът "Свети Александър Невски" прави през 1879 г. на откритото от княз Александър Дондуков-Корсаков Учредително събрание председателят, русофилът Петко Каравелов, брат на Любен Каравелов и четири пъти министър-председател на България.  

Александър Невски, под византийско давление, се възправя срещу Запада, завещавайки на сина си Даниил Московски през 1263 г. Москва; основава се с това Великото московско княжество, въз основа на което Иван Грозни през 1547 г. основава Московското царство, въз основа на което през 1721 г. Петър Велики основава Руската империя, премествайки през 1712 г. в Петроград столицата, заявявайки се в Запада. Пък през 1917 г. в безвластие се основава Руската република и сетне, от Ленин, - Съветска, със столица от 1918 г. обратно Москва, Русия, въз основа на която през 1922 г. - Съветският съюз...

Османската империя през 1396 г. завладява Дунавска България, а през 1453 г. и Константинопол (Византия); ала през 1475 г. стъпва на Крим и започва Руско-турският конфликт, който приключва чак при Ленин през 1918 г.

Годината 1475 е времето на Иван Велики, баща на Василий III, баща той на Иван Грозни; а майката на Василий III и официална (инициирано от папата) съпруга на Иван Велики, 1472 г., е София Палеологина (Зоя Палеолог), племенница на последния византийски император. И ето че Иван Велики, т.нар. у нас Дядо Иван, се титулува "Иван, по божия милост господар на цяла Русия и велик княз владимирски и московски, и новгородски, и псковски, и тверски, и угорски, и вятски, и пермски, и български".

Животното е в общност с природата: и нима човек не трябва да живее в общност с хората?

3 окт.' 2023