16 май 2021 г.

На Олимп: Rock Falcon

Lzzy Hale, Amy Lee & Nick Raskulinecz. "Rock Falcon" се казва студиото на Разкулинец; намира се в Нашвил, както и Лизи, и Ейми. Та ето песента на Лизи "Break in". (Инструменталът е от Halestorm.) Не зная точно колко дубъла (вкл. нулевия) са пяли, но Лизи каза, че 7 или 8. Ник взел 3-тия или 4-тия. Пяли са двете всички дубли съвместно по на един дъх. Сесийно видео (офиц. изд. 6 авг.' 2020, YouTube); синхронът дори при украшенията е съвършен; вижда се и диктоартикулационната техника на Лизи (която тя всеки път в студио подчертава)*:

 

 
 
"Yeah, it's perfectly reckless;
Damn, you leave me defenseless;
So break in!"
 
----------
* Самата видеосесия е аудио неактивна; съзнанието по заснимане разсейва, пък и всички тези гривни, коланчета и пр. тракат. Певиците обаче пеят като за дубъл, абстрахират се. (Съществува и капризен вариант: Лизи просто да се чувства в нагласа с камерите, якето и гривните, а Ник да е подбрал микрофоните много тясно и близко насочени. Забележете, че тя допира нос и устни, докато Ейми пее от разстояние. 
P. S. Микрофоните определено са динамични, т. е. не са кондензаторни, нискочувствителни са. Цялата идея е да се внесе в звукозаписа живото взаимодействие между двете.)