24 май 2021 г.

De jure & de facto

Twitter, 23 май' 2021 (link)

Bryan da norcal Freak: "Lzzy, this song ('Rebel' - б. м.) is so you, this honestly could pass easily as a Halestorm song."

Lzzy Hale: "That's cuz I wrote it." Heavy Metal!

Нека отново чуем (и видим) песента (The Picturebooks, "Rebel", feat. Lzzy Hale), тя (песента) излезе на 14 май' 2021, YouTube:

 
 
Официално бе обявено: Лизи е авторът на текста (факт, що не би могло да се скрие). Нека се върнем при музиката, абстрахирайки се от вокалите. Ами нищо не липсва от мелодическия материал. Двамата хубавци от The Picturebooks са предоставили готов инструментал, върху който Лизи, придържайки се плътно към руслото, е съчинила не само текста, но и вокалната си линия (вадили са за беквокалите после фрагменти, вкл. и по втора линия). Та двамата са в Берлин, а Лизи - в Нашвил (Joe Hottinger, факт, лично я е заснел). Клипът е съчленяван задочно... Пък това, да, от гл. т. на авторските права, прави нашата познайница (на която продуцентски е заплатено) автор единствено на текста. Но вокалната прибавка и видеоприсъствие са толкова маркови, че de facto песента е на Лизи. Другото се оказва съпровод. Няма иначе как: 
че The Picturebooks никакви не са упоменати в Wikipedia...
 
Коментарите под изданието, хвърлете един поглед. Ето размяна на реплики:
 
Kirk Curthoys: "Yet another example of Lzzy putting a band in the spotlight with her incredible vocals."
 
The Picturebooks: "... and we couldn´t be happier about that!"
The Picturebooks: "The video was shot by Claus Grabke and Joe Hottinger."
 
P. S. Виж за първоначалната ми реакция моя фрагмент "Покана за Rebel" (link).