5 януари 2021 г.

Хумор

Lzzy Hale, 5 ян.' 2021, Twitter 

"What is the hardest thing about being a female in the Rock industry? navigating the subtle sexist subtexts that just come with the territory" (link)

"How many takes do I need? two takes: one for me to know I can do it, one for me to know that I know what's up" (link)

"I'm never tired of feeling beautiful, yet I feel more beautiful when I'm perceived as powerful; beauty-and-youth fades, legacy is forever" (link)

"People are constantly telling me to give up, even now, even after I've established an empire in the game" (link)

"My opinion on sex work? I am all for it, as long as it's in the sex workers' best 
interest" (link)

"Fuck motivation! sit your ass down and do the work" (link

"If I could choose any male vocalist, dead or alive, to do a duet with, who would it be? and why? Dio" (link)

Гениално създание

----------

5 ян.' 2021. Съкровище цъфти край пътя! Хм, никой, достатъчно способен, не би се сетил подобно нещо - и не би се посветил, не би я взел достатъчно сериозно, достатъчно навътре; и дори самата тя (тя мисли отсега за мемоари) ... Половината би било вече свършено... Ами ще се хвана някой ден да събера и подредя под номер (тематично) и координати афоризмите, що от нея съм записвал там и там, и редактирал; ще и ги пратя за одобрение по издаване с нейно име и предговор. Тя ще си се рекламира... Да, това е идея, бих се справил отлично; и отпадат преводаческата работа и съработката, занятието би било оргазъм, сиреч и удоволствено, и бързо, и ефективно; и ефектно! Пък и без разходи. Lzzy Hale, "Aphorisms", луксозно, едно колекционерско издание; колко зайци с един куршум? Тя е актуална. Мнозина издатели в САЩ биха откликнали. Всеки почитател ще си купи книгата, и всеки неин колега, цялата рок-общност; и ще добие пик на медийно събитие. Ще се чете леко, ще се чете забавно, ще се чете удобно, ах, и от простака, и от академика: ще се чете с любопитство. Няма да бъде обемиста, ще се "впише". Ще притежава редом стойност на фетиш; ще се наизустяват фрази, ще се родят крилати фрази. Та при положение, че дори Dave Mustaine "написа" наскоро втора книга, баналните documentaries... Коя рок-звезда е издавала сборник с афоризми? Нека си припомним как Боб Дилън през 2016-та, за поезията, бе удостоен с Нобелова награда за литература, прецедентът е показателен за 21-ви век... Аз нямам друг изход. Доказателството е налице, изложил съм го, ето го. Следя я непрекъснато, следя я активно, следя я всестранно, следя я открито, следя я отдадено... 29 юли' 2018-та... Не съм професионалист. Не желая да скрия хрумването си: нека, щом могат, ме изместят. Тя няма да откаже - писала си ги е тя самата на всеослушание. И беше споменала лятото, че предложила на Джо да сглобят албум със снимки "Джо снима Лизи", за да добави тя коментари - но Джо отказал; продават снимките на парче. Бисерите няма как на парче. Огърлица, огърлица! Хоризонтът обаче остава отворен: втора, трета, ен-та серия... Стига тя да се спре на мен: а на кого? Медът се прави от пчели. Албум с песни през 3 години (2009, 2012, 2015, 2018, 2021) - сборник в синхрон. А първият? Първият би бил с гаранция за непринуден! Пожелайте ми успех...