1 март 2022 г.

Southampton, 28 февр.' 2022

"For the heart is a soldier that never loses its way..."
 

Като се замисля... написах по-долу известни глупости; гласът си е съвсем наред, вслушайте се, причината е записът (телефонната компресия). Просто ми се искаше да бях там... P. S. Втората и третата са стари... Албумът "Back from the Dead" ще излезе навръх Гергьовден.

Lzzy Hale. Резюме върху "Raise Your Horns", последната, 11-тата песен от албума. Кралицата на рока... Същинска Лукреция Борджия в същата възраст, видео, една много топла балада, виртуозно пеене, недостижимо. И се оформя градация в минута и половина... Мелодията и хармонията не се отличават с оригиналност, а с класичност; пък другото е романтика: 

 
 
 
Strip back, strip back! Сладкопойна чучулига. Да заучим песните... "Bet You Wish You Had Me Back". Лизи е решила да пресъздаде, в чисто песенната му част, музикален театър. Гласът и се уплътнява все повече към среден регистър и едни топли тонове, що се извличат без усилие... Тя не изглежда съвсем добре. Но това е някакво временно състояние. Не се е отразил английският февруари благотворно в своя край:


 
 
Атмосферата "Mz. Hyde"! Noir-кабаре. Уж че театралната трупа на странстващи музиканти гостува подомашному в talk-шоу... Великолепен пример как с мускулатура би могло да се компенсира падналият глас; запазва се гръмкостната и тембралната динамика, но страда височинната и се създава впечатление за монотонност. Нима?... Въпреки че зорлем е обхванат целият диапазон на песента: