27 септември 2024 г.

Реинвестицията: операт. директор или project manager

Ще гласувам отново за Кирил и Асен, въпреки че:

1. Оперативният директор няма по принцип право да се жалва; но пък че в среда с документарно затворена*, пък либерална банкова система реинвеститорът, разбираемо е, не делегира на оперативния директор правомощия, ами при провал на персонала, божа работа, се уволнява оперативният директор, не се създава пазар на труда: реинвеститорът се оттегля.

2. Project manager-ът има по принцип право да се жалва; та пък че в среда с документарно затворена*, пък либерална банкова система реинвеститорът, 
при кадърен project manager, уволнява персонала при провал на персонала, създава се пазар на труда. Собственият бранш в този случай е IT-осигуряването на документарно отворена банкова система, независимо че персоналът е в среда със затворена.

И ето че project manager-ът от "2" може да съ-действа за start-up на кадърния оперативен директор в "1": указания закъм външна регистрация. Заради "малките тайни": че онова, което между нас си остава, е общият език, който намираме помежду си.

----------
* Уж по-нисък разход за заплата. И как, видиш ли, си тръгват "тарикатските реинвеститори", искащите да "минат тънко": а "читавите" не си тръгват. Истината е, че се оттеглят изискващите оперативен директор браншове, а процъфтява IT-браншът. Асен Василев снобее, говорейки от една страна за "работна ръка", пък от друга - за "високи технологии". Докато и при "1", и при "2" иде реч за технология и работна сила.

Шумен, 27 септ.' 2024