23 юни 2023 г.

Продоволствието, което проговаря

Капитал -> бюджет -> финансиране:
разплащането, когато не се лидира, 
се сдобива с капиталов контекст,
свежда се към финансиране
.

Макрорамка. Асен Василев, Министър на финансите:
    - печалба е едно, капитал е друго;
    - бюджетът е основата, върху която се взема заем;
    - та или финансиране, или финансов спор. 

Микровихри. Идеята на LinkedIn. Това е обществена мрежа по политиката на професията. Трябва живо да се вълнуваш от политиката в световен мащаб на професията си, да си въвлечен в професията си, за да имаш в LinkedIn основен интерес... equensWorldline е най-голямата разплащателна компания в Европа. Пък Energize Global Services е международна outsourcing-компания за разплащателни IT-решения (софтуер). Та Energize Global Services Bulgaria разполага с два офиса - София и Бургас. Project Manager координира разработки на Energize Global Services Bulgaria за equensWorldline... Ами екип от програмисти прави по поръчка някакъв софтуерен модул по разплащане и трябва някой финансист с опит в разплащането да координира смисъла на употребата. 

Но ето че разположената технически технология съответства на разположения покупко-продажно продукт; инвестиционният статут не се отмахва с първото, 
ала с второто. 23 юни' 2023, България: макровихър, микрорамки (който както се уреди). Това не е пречка да се инвестира в технологии, но е пречка да се инвестира в продукти.

Допълнението към статията ми "Дяволите да ни вземат", pdf: link